Tribunalul Neamt

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Neamt este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Neamt, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Neamt.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Neamt este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Neamt.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Neamt pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Bacau. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Neamt si se depune la Tribunalul Neamt.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Neamt pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Neamt

Telefon: 0233212717
Fax: 0233232363
Judet: Neamt
Localitate: Neamt
Adresa: B-dul Republicii, nr. 2
Web: Portal Tribunalul Neamt
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat