Tribunalul Prahova

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Prahova este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Prahova, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Prahova.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Prahova este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Prahova.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Prahova pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Ploiesti. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Prahova si se depune la Tribunalul Prahova.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Prahova pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Prahova

Telefon: 0244/ 544781
Fax: 0244/523265
Judet: Prahova
Localitate: Ploiesti
Adresa: strada Gheorghe Lazar, nr. 6, Ploiesti, cod postal - 100031
Web: Portal Tribunalul Prahova
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Raspunderea patrimoniala a salariatului. Nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare
Tribunalul Prahova, Hotararea nr. 294 din 27 ianuarie 2017
Cercetare disciplinara prealabila efectuata fara convocarea in scris a salariatului
Curtea de Apel PLOIESTI, Hotararea nr. 1925 din 07.12.2010

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat