Tribunalul Alba

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Alba este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Alba, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Alba.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Alba este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Alba.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Alba pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Alba si se depune la Tribunalul Alba.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Alba pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Alba

Telefon: 0258811576
Fax: 0258/811184
Judet: Alba
Localitate: Alba Iulia
Adresa: Piata Iuliu Maniu nr. 24 Alba Iulia, judetul Alba, cod postal 510111
Web: Portal Tribunalul Alba
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Initierea negocierii contractului colectiv de munca. Obligatiile angajatorului
Curtea de Apel ALBA IULIA, Hotararea nr. 179 din 03.02.2016
Clauza contract individual de munca ref. sporul vechime in munca
Curtea de Apel ALBA IULIA, Hotararea nr. 1848 din 11.11.2013
Aplicarea sanctiunii disciplinare. Momentul de la care se calculeaza termenul de 30 de zile
Curtea de Apel ALBA IULIA, Hotararea nr. 115 din 29.01.2009
Plata unor compensatii banesti la incetarea contractului individual de munca
Curtea de Apel ALBA IULIA, Hotararea nr. 1048 din 10.11.2008

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat