Tribunalul Braila

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Braila este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Braila, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Braila.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Braila este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Braila.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Braila pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Galati. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Braila si se depune la Tribunalul Braila.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Braila pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Braila

Telefon: 0239/613975
Fax: 0239/613975
Judet: Braila
Localitate: Braila
Adresa: Calea Calarasilor nr. 47
Web: Portal Tribunalul Braila
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Executarea cu intarziere a obligatiei de plata. Acordarea dobanzii legale aferenta
Tribunalul Braila, Hotararea nr. 105 din 27 februarie 2017

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat