Numar minim pentru constituire sindicat


Care este numarul minim de angajati pentru constituirea unui sindicat?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. 2 Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat