Desfacerea CIM. Inexistenta motivelor de discriminare


Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea, de a ne raspunde, la urmatoarea situatie:
Sotul meu lucreaza la o firma, care a hotarat externalizarea serviciului, din care si el face parte.
Majoritatea colegilor lui au fost chemati pentru negocierea desfacerii CIM, cu acordul partilor si plata unor salarii compensatorii.
Restul salariatilor, printre care si sotul meu, au primit adresa de preaviz privind desfiintarea postului si trimiterea in somaj.
Intrebarea este, daca sotul meu poate contesta decizia de desfacere a CIM, pe motive de discriminare, avand in vedere masura diferita aplicata salariatilor de catre conducerea firmei

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Discriminarea are in vedere aplicarea unor anumite masuri in functie de criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta sau activitate sindicala.
Din cele expuse de dvs., intelegem ca nu este vorba de o discriminare, in sensul legii. Cat priveste legalitatea deciziei de concediere, doar in urma analizei acesteia putem stabili daca au fost sau nu respectate prevederile legale. Facem precizarea ca introducerea contestatiei impotriva deciziei de concediere este supusa termenului de prescriptie de la 45 de zile de la data comunicarii acesteiaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat