Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Dreptul la pauza de masa. Includerea acesteia in CIM


Buna seara,
As vrea sa va intreb ceva. Eu am program de 12 ore de munca/zi si lucrez 2 zile si apoi 2 libere. Dar in acest timp eu nu am pauza de masa stipulat in CIM. E normal sa nu fie? Sa nu am timp de repaus deloc?
Va multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Dreptul si durata pauzei de masa nu este trecuta in cuprinsul Contractului individual de munca.
In situatia dumneavoastra, cum programul de munca este de 12 ore/zi, aveti dreptul la o pauza de masa si la alte pauze stabilite in contractul colectiv de munca sau in Regulamentul intern al unitatii. Consultati aceste documente pentru a va informaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat