Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Reducerea concediului de odihna ca urmare a efectuarii concediului medical


Numarul de zile de concediu de odihna aferene anului in curs poate fi diminuat de faptul ca am avut concediu medical o perioada de 90 de zile in acest an?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Durata concediului de odihna este prevazuta sau, dupa caz, stabilita in raport cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Daca v-ati aflat in concediu medical (pentru incapacitate temporara de munca), chiar si pentru o perioada indelungata intr-un an calendaristic, aveti dreptul la concediul de odihna si pentru perioada incapacitatii, acesta urmand a fi efectuat ulterior



Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat