Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat


Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns, in legatura cu banii pentru concediul de odihna.
Lucrez la o firma de paza de aproape 3 ani si pana acum nu am luat concediu de odihna, din cauza ca un an jumatate am fost trecut cu 4 ore pe contract, iar abia de un an sunt la 8 ore si m-ar interesa, daca pot beneficia de banii pentru neefectuarea concediului in momentul incheierii colaborarii cu firma la acre lucrez, mai exact daca sunt obligati sa imi plateasca zilele de concediu neefectuate pe toata perioada in care am lucrat la ei sau doar pe anul in curs?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Avand in vedere incetarea raporturilor de munca dintre dvs. si angajator, in baza dispozitiilor art. 146 alin. 4 din Codul muncii, sunteti indreptatit la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.
Aveti posibilitatea de a primi aceste sume prin introducerea unei cereri de chemare in judecata prin care sa solicitati despagubiri reprezentand compensarea concediului de odihna neefectuat pe durata raportului de munca si dobanda legala de la data la care aceste sume au devenit scadente pana la plata lor efectivaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat