Cumulul zilelor de concediu de odihna anual din contracte de munca cu timp partial la angajatori diferiti


Buna ziua, as dori sa stiu daca si in cazul incheierii unui contract de munca cu timpul partial (2 ore /zi sau 4 ore/zi) se acorda tot 20 zile lucratoare la concediul de odihna. Asta si in cazul in care salariatul lucreaza la mai multe firme.
Multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In conformitate cu dispozitiile Codului muncii, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare, indiferent daca este vorba despre un contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial. Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea dispozitiilor legale si a contractului colectiv de munca, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
In situatia dvs., aveti dreptul la efectuarea unui concediu anual de odihna in baza fiecarui contract individual de munca, proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristicServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat