Trecerea temporara a salariatului pe alt post din dispozitia angajatorului, urmata de refuzul acestuia de a permite revenirea pe postul detinut initial. Obligarea la semnarea unei noi fise a postului


Buna ziua,
Sunt angajata din 2007 in cadrul unei primarii pe functia de ADL si aveam biroul in cel al contabilitatii. Dupa o perioada de timp am ramas insarcinata si am intrat in concediu de cresterea copilului, iar cand am revenit la lucru mi s-a spus ca nu are om cu pregatirea necesara la biroul de recuperari de taxe si impozite si daca vreau, temporar, sa preiau sarcinile respective si sa lucrez strict numai pe alea, ca sarcinile mele le face el si cea care m-a inlocuit si ca nu ma intereseaza. Am vrut sa fiu o colega buna, dornica sa lucrez, am fost de acord. In luna aprilie a angajat o persoana, iar eu a trebui sa eliberez biroul si sa-mi reiau atributiile mele, fapt ce nu s-a intamplat. intr-adevar am fost intr-un alt birou dar dupa cateva zile mi-a venit seful de birou cu o noua fisa a postului, neinregistrata, si mi-a spus sa o semnez ca fac tot recuperari de debite, tot temporar, si sa nu i-au punctul de sus in considerare unde erau intr-adevar atributiile specifice postului meu si sa citesc ce scrie la al doilea punct unde imi erau trasate niste sarcini temporare, nu scria pe ce perioada, si daca cred ca am ceva de adaugat (sarcini) sa-i spun. Normal ca nu am vrut sa o semnez si m-a amenintat ca imi poate da dispozitie de primar si nu am decat sa ma judec cu ei. De cateva luni sunt fara fisa postului, nu imi da voie sa lucru pe ce sunt angajata iar eu nu sunt deacord cu conditiile lor: sa fac recuperare de debite pe telefonul meu, pe motorina mea si cu un salariu de 687 lei.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in cazul meu, cam ce a-si putea sa fac sa-mi reiau atributiile mele care acum le face sefu de birou? multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Aveti posibiliatea de a inainta o cerere scrisa adresata conducerii institutiei in care lucrati (de preferat ar fi sa aveti 2 exemplare, iar pe unul dintre ele, care va ramane la dvs., sa primiti un numar de inregistrare), prin care sa solicitati primirea de sarcini de lucru corespunzatoare functiei pe care o detineti in baza contractului de munca incheiat. In lipsa unei intelegeri amiabile din partea acesteia, dvs. puteti face, in acest fel, dovada disponibilitatii pe care ati manifestat-o in vederea exercitarii atributiilor de serviciu prevazute in fisa postului aferenta contractului incheiat.
Institutia nu va poate obliga sa semnati o fisa a postului prin care sa o modifice pe cea preexistenta, ci aceasta modificare opereaza prin acordul partilor.
La momentul incheierii contractului de munca ati semnat o fisa a postului si aceea este valabila, urmand a-si produce efectele.
In eventualiatea in care se va declansa o procedura de cercetare disciplinara in privinta dvs, urmata de emiterea unei decizii de concediere, o veti putea contesta in fata instantei de judecata, intermen de 30 de zile calendaristice de la comunicareServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat