Cesiune societate. Plata sporului de fidelitate de catre cesionar


Buna ziua,
Sunt salariata la societate din anul 1977. In anul 2008 societatea unde lucrez a fost cesionata prin absorbtie de o alta societate, in contractul colectiv de munca printre alte sporuri este si sporul de fidelitate. Intrebarea mea este:
- Salariatii preluati prin cesionare pot beneficia de sporul de fidelitate sau sunt considerati noi angajati? Multumesc mult si va doresc o zi buna

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

La momentul cesiunii unitatii in care ati lucrat a operat si transferul obligatiei acesteia in sarcina cesionarei de a plati sporul de fidelitate catre salariatii transferati.
Prin urmare, sunteti indreptatit la incasarea acestuia de la noul angajatorServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat