Poprire pe venit ale unei PFI intr-un procent din venit mai mare decat cel stabilit de lege


Buna ziua,
Sunt P.F.I. si am primit la clinica unde am contract prestari servicii, o poprire de la B.E.J. Vreau sa -mi spune-ti daca e legal sa-mi opreasca 1/3 din venitul brut , avand in vedere ca eu ca si P.F.I. platesc singura datoriile la stat. Multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit Codului de procedura civila, veniturile dvs. pot fi urmarite pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii, si pana la o treime (1/3) din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Urmarirea de catre creditor cu incalcarea acestor dispozitii este nula de drept.
In acest sens, puteti formula contestatie la executare impotriva executarii silite in termen de 15 zile care incepe de la data la care ati primit comunicarea/instiintarea privind infiintarea popririiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat