Refuz acordare tichete de masa aferente intregii luni in caz de efectuare a concediului medical de 4 zile lucratoare


Buna ziua! As dori, daca se poate, sa stiu, ce fel de lege exista, intr-o fabrica, care sa imi interzica sa iau bonurile pe toata luna, din cauza ca am avut concediu medical 4 zile? exista asa ceva? Va rog, astept un raspuns urgent! Din cate stiu, trebuia sa nu imi dea bonurile de masa doar pentru acele 4 zile de concediu medical, nu si pt toata luna! Pe fluturasul meu de salariu, mi-au scazut desigur banii si pt bonurile pe care trebuia sa le primesc si nu mi le-a dat!
Multumesc mult!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Tichetele de masa se acorda salariatilor pentru fiecare zi lucrata in cursul unei luni calendaristice.
Prin urmare, sunteti indreptatit la remiterea tichetelor de masa corespunzatoare zilelor lucrate de dvs. in luna respectiva pentru perioada in care nu v-ati aflat in concediu medical (de incapacitate temporara de munca). Angajatorul nu poate reduce in mod unilateral drepturile salariale ale dvs.
In acest sens, va puteti adresa conducerii unitatii cu o cerere scrisa prin care sa solicitati tichetele de masa aferente zilelor lucrate efectiv de dvs. la locul de munca in perioada la care va referiti.
In lipsa unei intelegeri amiabile din partea acestuia, va puteti adresa cu o cerere instantei de judecata pentru recuperarea lorServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat