CIM pe perioada nedeterminata. Modificarea de catre angajator a felului muncii in situatia revenirii pe post a fostei salariate din concediu pt crestere copil


Buna seara,
Doresc sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie; Sunt angajat pe o perioada nedeterminata de timp pe un anumit post la o companie privata, Am fost anuntata de catre conducerea companiei ca postul pe cate il ocup a fost al unei persoane cate este in concediu de crestere copil si care a facut cerere de revenire, Intebare mea este daca compania ma poate muta fara acordul meu pe un post similar sau inferior intr-o alta locatie?
Multumesc,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In conditiile in care contractul dvs. de munca este incheiat pe perioada nedeterminata, angajatorul nu poate sa modifice in mod unilateral nici locul si nici felul muncii, ci numai cu acordul dvs.
Nu va sunt aplicabile dispozitiile referitoare la incheierea contractului individual de munca pe perioada determinataServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat