Incetarea CIM prin notificare in perioada de proba in conditiile promovarii pe alt post cu o noua perioada de proba


in urma cu aproximativ 3 luni am fost concediata de la locul de munca in baza legii 31, art. 3 din Codul Muncii. Doresc sa mentionez ca eram angajata societatii respective de aproximativ 6 ani si jumatate si cu cca. 2 luni inainte de a primii notificarea de incetare a raportului de munca, admnistratorul societatii mi-a propus o schimbare de functie, ce implica modificari la nivel de profesie, locatie si o majorare salariala, precum si o perioada de proba de 30 zile. Am acceptat propunerea deoarece am privit situatia ca pe o promovare. Astfel, am semnat un act aditional pentru nnoua functie insa inainte cu o zi de finalul perioadei de proba, am primit o notificare de incetare a contractului de munca, fara motivare, din partea angajatorului prin intermediul serviciului de resurse umane (serviciu externalizat). Vreau sa mentionez ca pe tot parcursul meu in societate nu au existat conflicte de nicio natura ci numai promovari. Acum, dupa 3 luni, nu am reusit sa imi gasesc niciun loc de munca si ma gandesc daca nu cumva aceasta lege poate fi considerara o lege de care abuza tot mai multi angajatori in ultima vreme pentru a concedia oamenii. Mentionez ca nemotivarea mi-a ingreunat o posibila angajare la un alt angajator datorita faptului ca nu am putut motiva plecarea de la fostul angajator. V-as ruga sa imi comunicati daca mai pot face ceva in instanta din acest punct de vedere? Va multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Aveti posibilitatea sa contestati notificarea de incetare a contractului individual de munca la instanta de judecata in termen 45 de zile calendaristice de la data comunicarii respectivei masuri catre dvs. In cazul in care exista situatii de intrerupere sau se suspendare a acestui termen, reglementate de art. 2532-2543 din Codul civil, exista optiunea de a o contesta si dupa expirarea termenului de 45 de zileServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat