In lipsa fisei postului, este indreptatit angajatorul sa dispuna concedierea daca salariatul refuza executarea sarcinilor de serviciu?


Buna ziua! Am urmatoarea problema: sunt angajat la o firma de 4 ani, insa nu am primit niciodata Fisa postului in mana - pentru simplul fact ca nu exista asa ceva. Managera noastra afirma ca nu poate sa faca Fisa Postului pentru ca sefii de centre nu au facut inca Sarcinile de Serviciu. Intrebarea mea este: daca nu fac nimic toata ziua sa zicem, pot sa fiu concediat? Pentru ca practic nu exista nici un document legal care sa ateste faptul ca nu-mi indeplinesc datoria la locul de munca

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Este necesar sa verificati in cuprinsul contractului individual de munca si in Regulamentul intern al societatii daca sunt prevazute sarcini corespunzatoare postului pe care sunteti incadrat (eventual vreo prevedere prin care sunteti obligat sa puneti in aplicare dispozitiile sefului ierarhic superior, bineinteles, in indeplinirea atributiilor de serviciu).
Atat timp cat nu exista o fisa a postului si nici mentiuni in documentele de mai sus in care sa fie prevazute expres sarcinile de serviciu pe care trebuie sa le indepliniti, sunteti indreptatit sa refuzati executarea unor sarcini care vi se par a nu intra in atributiile dvs. Angajatorul nu poate dispune incetarea contractului individual de munca pe motivul neindeplinirii sarcinilor de lucru daca nu exista un temei scris in baza caruia sa motiveze decizia de incetare a acestuiaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat