Suspendarea CIM pe o perioada de 2 luni in mod netemeinic


Buna ziua. Lucrez sofer pe camion “pe comunitate“ cu spunem noi romanii. Perioada de lucru este 3 luni plecat prin europa si apoi 3 saptamani acasa in Romania,mentionez ca am stat si mai mult de 3 luni plecat si am stat si mai mult de 3 saptamani acasa. Anul acesta in luna august si septembrie nu miam primit salariul si am fost informat de d-na directoare ca mi s-a suspendat contractul de munca pe aceste 2 luni. Mentionez ca luna August am fost acasa dar incepand cu 8 septembrie am inceput munca si numi explic cum de eu sunt cu contractul suspendat desi muncesc. Eu nu am facut nici o cerere de concediu fara plata sau alte cereri pt ami fi suspendat CIM. Va multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Este necesar sa verificati care este temeiul de drept in baza caruia a fost operata suspendarea contractului individual de munca.
In situatia in care masura nu se intemeiaza pe vreunul dintre cazurile de suspendare prevazute de art. 50-52 din Codul muncii, sau desi se regaseste, considerati ca aceasta masura este abuziva, aveti posibilitatea sa formulati actiune in fata instantei de judecata prin care sa solicitati obligarea angajatorului la plata drepturilor de natura salariala aferente celor 2 luni (incluzand salarii neplatite, diurna, cazare si toate drepturile care vi se cuvin in calitate de salariat)Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat