Legalitatea acordarii unui maxim de 8 zile lucratoare de concediu de odihna


In ce situatii este legala acordarea de maxim 8 zile de concediu de odihna la un contract individual de munca cu norma intreaga de 8 h/ zi? Multumesc anticipat pentru raspuns

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Codul muncii prevede ca durata minima a concediului de odihna anual este de minimum 20 de zile lucratoare. Acelasi act normativ dispune ca durata efectiva a concediului de odihna de stabileste in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Pentru a verifica legalitatea acordarii celor 8 zile de concediu de odihna este necesar sa calculati perioada efectiv lucrata de dvs. la societatea respectiva, fiind posibil sa va fi acordat cele 8 zile proportional cu perioada lucrata.
In cazul in care, in contractul individual de munca, sunt indicate un numar de 8 zile lucratoare de concediu de odihna acordate salariatului, aceasta mentiune incalca dispozitile legale, minimul obligatoriu stabilit de lege fiind acela de 20 de zile lucratoareServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat