Obligatia angajatorului dea permite revenirea la serviciu a salaiatului caruia i-a incetat perioada de concediu pentru crestere copil


Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: ma aflu in concediu de ingrijire si crestere a copilului pana la mijlocul lunii martie 2015, cand copilul meu va implini 1 an. La acest termen ma pot intoarce la serviciu sau firma la care sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata nu mai are obligatia de a ma primi inapoi? Mi s-a spus (nu de catre angajator) ca firma ar fi obligata sa-mi pastreze locul de munca doar pentru 1 an si nu pentru 2. Mentionez ca actualmente pe postul meu lucreaza o persoana cu contract de munca pe perioada detereminata. Va multumesc anticipat pentru raspun!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Avand in vedere faptul ca durata concediului pentru crestere copil se va implini in cursul lunii martie 2015, la sfarsitul acestei perioade va revine indatorirea de a reveni la locul de munca si a va relua activitatile de serviciu. La randul sau, angajatorul are obligatia de a permite revenirea dvs. la munca. Contractul individual de munca incheiat pe perioada determinata cu o alta persoana, pentru intervalul de timp in care contractul dvs. a fost suspendat, va inceta de drept la momentul revenirii dvs. in unitateServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat