Obligarea salariatului de a semna o noua fisa a postului cu includerea unor noi sarcini si responsabilitati


Din ianuarie 2014 sefa mea incearca sa-mi schimbe sarcinile, responsabilitatile si inlocuitorul (pe perioada de Co,Bo) din fisa postului pe care il ocup din 2009,ocupat prin cocurs, post care nu a suferit nici o modificare pana in prezent. Desi adresele primite pentru refacerea fiselor posturilor notifica clar ca se refac fisele pt schimbare antet, conducere, format. Daca nu semnez fisa refacuta de sefa mea cu alte modificari decat cele consemnate in adresa ce se poate intimpla? Pot sa le pun la dispozitie o fisa semnata de mine numai cu modificarile mentionate in adrese? Ce sfaturi imi dati, cum sa procedez? Am mai inmanat sefei mele 3 expl in februarie, la fel facute si semnate de mine, cu sarcinile ,responsabilitatile si inlocuitorul avute in fisa de la angajare si au spus ca nu am vrut sa semnez fisele postului (probabil le-a aruncat).Mentionez ca acest post a existat si inainte de a fi eu angajata, nu s-a format la angajarea mea.multumesc anticipat, o zi buna

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In asemenea situatie, aveti posibilitatea sa formulati o cerere scrisa adresata conducerii unitatii, inregistrata la secretariatul acesteia, prin care sa solicitati comunicarea fisei postului modificata, dupa cum s-a prevazut in adresele primite (daca le aveti in posesie ar fi indicat sa le atasati la cerere) spre a fi semnata de dvs.
La respectiva cerere veti atasa si o copie de pe vechea fisa a postului. In acest fel puteti face dovada ca v-ati manifestat acordul/intentia de a semna fisa postului in conformitate cu adresele comunicate si nu sunteti de acord cu introducerea altor responsabilitati sau sarcini in plus, pe langa cele existente deja.
In cazul in care va va comunica noua fisa a postului cu sarcini si responsabilitati noi, este recomandat sa pastrati o copie a acesteia in eventualitatea unei concedieri a dvs. pe motivul refuzului de a o semna, ocazie cu care aveti posibilitatea sa contestati o astfel de masura in fata instantei de judecataServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat