Eliminarea clauzei de neconcurenta in mod unilateral din CIM de catre angajator. Pronuntarea unei hotarari in instanta


Buna ziua,
Am o speta legata de contractul individual de munca. In esenta, contractul a fost modificat unilateral de catre institutie, fara acordul meu, eliminandu-se efectiv clauza de neconcurenta si respectiv compensatiile aferente acestei clauze. In acest context in care mi s-a adus doar la cunostiinta acest lucru nu am semnat anexa contractului, refuzand efectiv sa accept acest lucru.Am dat in judecata institutia in anul 2012, luna decembrie si la fond in iunie 2013 am castigat. De atunci si pana azi, desi ar fi trebuit sa primesc eventual un alt termen asa cum au primit alti 6 colegi care se afla in aceeasi situatie cu mine(toti ceilalti semnand anexa), totusi nu am primit nici hotararea definitiva, nici vreun alt termen .Credeti ca in acest context trebuie sa mai astept sau am alta cale de atac.Cum considerati dumneavoastra aceasta speta si ce ar trebui sa fac?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In conditiile in care nu ati primit sentinta Tribunalului care a solutionat cauza, va trebui sa verificati pe portalul instantelor de judecata care este stadiul procesului. (pe site-ul portal.just.ro introduceti numarul dosarului/numele partilor si veti gasi informatii legate de dosarul respectiv).
Este recomandat sa intrebati si la instanta daca s-a redactat respectiva hotarare si sa precizati ca nu v-a fost comunicata. Daca hotararea a ramas definitiva, asa cum a fost pronuntata in prima instanta, puteti solicita eliberarea unei copii legalizate a acesteia dupa care o veti putea pune in executare. Daca unitatea angajatoare a formulat vreo cale de atac (aspect pe care il veti sesiza din informatiile de pe portal.just.ro) si s-a modificat solutia data in fond, veti putea aprecia care este urmatorul pas de parcurs (este posibil sa fie nevoie de exercitarea vreunei cai de atac)

Alte Consultatii Juridice

Micsorarea salariului si modificarea fisei postului unilateral de catre angajator
Prelungirea CIM pe durata determinata. Depasirea termenului de 36 luni
Inlocuirea temporara a unui salariat aflat in concediu. Modificarea fisei postului
Transferul salariatilor. Obligarea salariatului sa semneze actul aditional privind modificarea locului muncii
Termenul in care trebuie incheiat actul aditional. Majorarea salariului incepand cu o data anterioara semnarii actului aditional la CIM
Efectuarea concediului de odihna in anul urmator. Refuzul angajatorului de a acorda concediu de odihna
Refuzul salariatului de a semna incetarea CIM prin acordul partilor
Obligatia angajatorului de a asigura transportul salariatilor de la locul de munca la domiciliu
Incetarea CIM pe durata perioadei de proba. Documente comunicate salariatului
Mutarea salariatului pe alt loc de munca, fara o decizie scrisa a angajatorul. Locul efectuarii preavizului in caz de demisie
Altercatie intre salariat si angajator. Neplata drepturilor salariale si refuzul eliberarii unei adeverinte
Obligatia acordarii de zile consecutive de repaus saptamanal. Unitatea lucreaza in mod continuu 6 zile pe saptamana
Incetarea CIM in temeiul art. 55 lit b) Codul muncii. Refuz acordare ajutor de somaj
Obligarea salariatului sa demisioneze. Obligarea acestuia sa presteze munca o durata zilnica mai mare decat cea prevazuta in CIM. Abuzurile superiorului ierarhic
Compensare prin ore libere platite a orelor suplimentare. Mod de calcul


Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat