Obligarea salariatei aflate in concediu de risc maternal sa demisioneze


Buna ziua sunt insarcinata in 31 saptamani si sunt in concediu de risc maternal firma la care sunt angajata vor sa imi semnez incetarea contractului de munca si sa semnez un nou contract cu o alta firma. Daca nu semnez mi-au spus ca nu imi mai pot da nici un fel de act. Ce pot face in acest caz? Multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Din mesajul dvs nu intelegem ce anume acte refuza angajatorul sa va elibereze.
In mod legal, nu puteti fi obligata sa semnati demisia si nici nu puteti fi concediata, pe durata sarcinii, a concediului de maternitate si a concediului de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 aniServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat