Intreruperea concediului de odihna prin concediu medical. Recuperarea zilelor de concediu de odihna


Buna ziua, am si eu o intrebare, daca concediul de odihna de 11 zile, stabilit, a fost intrerupt din motive medicale, in a 10 a zi, cele doua zile de conecdiu de odihna neefectuate cand le pot recupera, in mod legal? Va multumesc anticipat!!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Concediul de odihna se efectueaza cel mai tarziu pana la sfarsitul anului urmator, in baza unei programari colective sau individuale, stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor (in cazul programarii colective) ori a salariatului (in cazul programarii individuale)Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat