Acordarea repausului saptamanal in cazul programului de lucru 12h cu 24h


As dori sa va intreb daca la un program de lucru "12 cu 24" se pot respecta prevederile codului muncii privind acordarea celor 2 zile consecutive de repaus saptamanal

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Acordarea celor doua zile de repaus saptamanal are in vedere o repartizarea standard a timpului de lucru, de 8 ore pe zi timp de 5 zile.
In cazul programului 12 cu 24 salariatul efectueaza in cursul unei saptamani 40 de zile de munca, dispuse insa intr-o repartizare inegala, in functie de specificul unitatii. In aceasta situatie nu se mai acorda repausul saptamanal, intrucat in total salariatul efectueaza tot 40 de ora de munca, ca si in cazul unui salariat cu program de 8 ore de luni pana vineriServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat