Mentionarea expresa in contractul individual de munca a modului de repartizare inegala e timpului de lucru
In cadrul unui contract de munca cu norma partiala (4 ore/zi, 20 ore/saptamana) , pot face repartizarea orelor inegal , adica o zi 8 ore si o zi libera ? Formularele de contracte dau posibilitatea repartizarii inegale dar la controlul ITM am primit avertisment pentru ca am scris 20 ore/saptamana repartizate inegal, iar Codul Muncii la art 105 da loc de interpretari
Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Repartizarea orelor de munca se poate face si inegal, in modalitatea dorita de dvs, insa este necesara mentionarea concreta in contractul individual de munca a modului de repartizare a programului de lucru. Sintagma “repartizare inegala a timpului de lucru” nu reprezinta o mentiune suficienta in contractul individual de munca, ci trebuie sa precizati expres modalitatea in care va fi repartizat timpul de lucru Data: 21.11.2014
Serviciile noastre nu se rezuma la consultanta juridica online, ci se extind si la asistarea si reprezentarea clientilor de catre avocati, in orice problema de dreptul muncii, precum si redactarea sau/si consilierea in intocmirea diverselor acte, documente si proceduri juridice de dreptul muncii.
Consultanta juridica initiala este faza in care, pe baza informatiilor pe care le furnizati si a situatiei concrete de fapt, vom realiza o evaluarea a cazului, a solutiilor optime de urmat, a costurilor implicate, precum si a duratei aproximative a litigiului.
Consultanta juridica initiala se realizeaza la Sediul Cabinetului. Solicita o consultatie!
|
|
Servicii pentru Angajatori
Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator
Servicii pentru Salariati
Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat