Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Cine poate fi ales reprezentant al salariatilor


Buna ziua,
va rog frumos sa-mi dati un raspuns pentru urmatoarea nelamurire referitoare la partile care participa la incheierea contractului colectiv de munca pe unitate si anume: poate fi ales ca reprezentant al angajatilor un membru de sindicat nereprezentativ din unitatea respectiva sau un membru al consiliului de conducere al sindicatului respectiv?
Va multumesc anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Poate fi ales reprezentant al salariatilor orice salariat care are capacitate deplina de exercitiu, indiferent daca acesta este sau nu membru de sindicat. Alegerea reprezentantilor salariatilor se realizeaza in cadrul adunarii generale a salariatilor, cu votul a cel putin jumatate din numarul total al salariatilorServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat