Concediu platit pentru redactarea tezei de doctorat, in continuarea concediului de studii


Buna ziua,
O nelamurire in legatura cu acordarea concediului de studii fara plata si a concediului de 6 luni cu plata pentru redactarea tezei de doctorat.
Sunt profesor titular debutant si, dupa 2 luni la catedra, am intrat in concediu de studii - 3 ani( masterat si doctorat). La sfarsitul celor 3 ani, am solicitat concediul de 6 luni conform art. 268 din Legea 1/2011 - Legea Ed. Nationale. Am primit aprobarea consiliului de administratie al scolii, dar inspectoratul afirma ca nu se poate face aceasta trecere fara o revenire la catedra. Pe ce isi bazeaza aceasta afirmatie si ce se poate face in acest caz?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Legea nu impune ca acordarea concediului cu plata de 6 luni pentru redactarea tezei de doctorat sa se realizeze doar in urma unei reveniri efective la catedra. Prin urmare, in absenta unei astfel de cerinte legale, este posibil ca la incetarea concediului de studii sa intrati in concediul platit, de 6 luni, pentru redactarea tezei de doctoratServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat