Calculul orelor suplimentare efectuate. Compensarea cu zile de concediu de odihna


Lucrez in MApN iar din luna iunie 2014 pana la sfarsitul lunii octombrie am lucrat 24 cu 48. In luna august am avut 28 de zile calendaristice concediu de odihna. Cand am inceput acest program am fost asigurati ca orele suplimentare efectuate vor fi recuperate, dar surpriza cand a venit vremea recuperarilor mi-au spus ca nu am nici o zi de recuperat deoarece am beneficiat de concediu de odhina in luna august si de fapt eu am mai putine ore realizate in aceasta perioada.
As dori sa stiu care este formula de calcul sau daca cei care au calculat orele de munca au dreptate.
Astept un raspuns

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Recuperarea orelor suplimentare se realizeaza independent de acordarea concediului de odihna. Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata, in vreme ce compensarea orelor suplimentare se realizeaza fie prin acordarea de ore libere platite, in termen de 60 de zile de la data efectuarii acestora, fie prin acordarea unui spor la salariuServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat