Plafonarea sporului de vechime acordat prin CCM


Buna ziua, am nevoie de sfatul dvs in urmatoarea problema:
- societatea acorda spor de vechime reglementat prin CCM la nivel de unitate
-s-a luat decizia plafonarii acestui spor de vechime asa cum este el acum pentru fiecare salariat in parte si neacordarea lui noilor angajati
-toate aceste modificari vor fi facute cu act aditional inregistrat la ITM
-intrebarea este: cat de legala va fi aceasta decizie si daca se poate plafona sporul de vechime
Va multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Acordarea sporului de vechime, precum si modalitatea de stabilire a acestuia se poate stabili prin vointa partilor, prin act aditional.
Nu exista nicio prevedere legala care sa interzica partilor CCM-ului (angajatorul si reprezentantii salariatilor/sindicatul) sa stabileasca prin actul aditional ca sporul de vechime sa nu se acorde persoanelor ce urmeaza sa se angajeze in cadrul societatiiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat