Functionar intors la locul de munca dupa efectuarea concediului de crestere copil. Refuzul acordarii postului ocupat anterior


Buna ziua , sunt angajata de 13 ani in cadrul unei institutii de stat, in 2012 am nascut , inainte sa nasc , aveam functia de sef de servciu .Am optat pentru un an cu plata indemnizatiei de crestere a copilului si un an concediu fara plata.Am facut toate lucrurile legale pentru aceste lucruri , cand am revenit dupa doi ani mi s-a spus ca nu mai pot fi sef de serviciu , deoarece al doilea an am fost in concediu fara plata pentru ingriirea copilului . Dar , pe locul meu inca din concediul prenatal a fost angajata o persoana pe acelasi post si functie pe perioada nedeterminata .Este normal sa primesc asa un raspuns din partea sefei departamentelui resurse umane?
Va multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

La intoarcerea din concediu pentru cresterea copilului, respectiv din concediu fara plata, angajatorul este obligat sa va reprimeasca la locul de munca, pe functia detinuta anterior. Acesta nu poate, in mod legal, sa decida schimbarea postului ocupat de salariat. Facem precizarea ca retrogadarea din functia publica detinuta se poate realiza doar in ipoteza savarsirii unei abateri disciplinare, iar nu in mod arbitrar de catre superiorul ierarhic.
Cat priveste faptul ca pe postul ocupat de dvs. a fost angajata o alta persoana, acest lucru nu influenteaza cu nimic obligatia angajatorului de a va reprimi la locul de munca, pe postul pe care il ocupati anterior concediului



Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat