Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Stabilirea domiciliului minorei la mama. Comportament social periculos al tatalui


buna ziua am o intrebare la dumneavoastra, sora mea in urma cu 5 ani a stat in concubinaj cu un barbat si din relatia lor a rezultat minora in varsta acum de 5 ani, mentionez ca sora mea nu a fost casatoruta cu acest barbat legal, este un barbat violent si consuma bauturi alcolice, in urma cu un an sora mea a inaintat un proces pentru custodia fetei iarsora mea e plecata in germania de 2 ani si vrea ca fata sa locuiasca acolo cu ea avand un loc de munca stabil putand dovedi cu acte, in conditiile care tatal nu se intereseaza de minora , mai mult in proces am dovedit cu acte ca tatal este judecat pentru furt calificat la fostul loc de munca , si in aceste conditii nu se ia nici o masura. mentionez ca minora locuieste cu bunici ,de altfel numai sora mea SE OCUPA DE INTRETINERA FETEI A DOVEDIT PRIN ANCHETA SOCIALA CA FATA ARE CAMERA PERSONALA CONDITII FOARTE BUNE .NU INTELEG DE CE NU SE POATE REZOLVA NIMIC SA PO ATA STABILI DOMICILIUL IN GERMANI CU MAMA ODAta ce tatal are un comportament neadegvat adica furt, bauturi alcolice etc. astept un raspuns de la dv multumesc anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Stabilirea domiciliului minorei la mama este o notiune distincta de stabilirea exercitarii autoritatii parintesti exclusive. Intelegem ca in cauza se doreste exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre mama.
In aceasta situatia aceasta, nu este suficient ca tatal sa aiba un comportament social periculos (condamnat pentru furt), ci, pentru a putea fi decazut din drepturile parintesti acesta trebuie sa aiba un comportament parintesc inadecvat. In functie de situatia de fapt concreta si de documentele aflate la dosarul cauzei, instanta de judecata va decide tinand seama de interesul superior al minoreiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat