Acordarea concediului de odihna si a concediului pentru formare profesionala


Buna ziua! Va rog frumos daca puteti sa-mi lamuriti si mie situatia in care anul trecut am fost concediata si am castigat in instanta, eu am luat o bursa de studii in Strainatate si am facut cerere pt formare profesionala din initiativa mea, este normal sa-mi acorde concediul de odihna la care am dreptul prin art. 158 din Codul muncii. Ce alte drepturi mai am? Multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Acordarea concediului pentru formare profesionala se realizeaza independent de concediul de odihna anual si este asimilata unei perioade de munca efectiva. Prin urmare, distinct de concediul pentru formare profesionala vi se va acorda si concediul de odihna corespunzator perioadei lucrate.
Cat priveste celalte drepturi pe care le aveti, mentionam: dreptul la salariu, dreptul la repaus zilnic si saptamanal, la securitate si sanatate in munca,a protectie in caz de concediere, de a constitui sau adera la un sindicat precum si celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca sau colectiv aplicabilServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat