Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Imposibilitatea concedierii unei salariate gravide pentru necorespundere profesionala


buna ziua , ieri m-au chemat la munca la o sedinta in care sunt obligata fie sa imi dau demisia , fie ma dau ei afara pentru necorespundere profesionala, era o simpla discutie , actele vor fi trimise ulterior pentru comisia de disciplina . Acum eu sunt in concediu medical ,si la teste am aflat ca sunt gravida, daca nu am semnat nimic , ca nu le facusera actele si ii anunt ca sunt insarcinata ma mai pot concedia pentru neccorespundere sau legea ma protejeaza?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Incetarea contractului individual de munca pentru necorespundere profesionala nu presupune constituirea unei comisii de disciplina, ci este necesara parcurgerea procedurii stabilite prin regulamentul intern.
Incepand cu data comunicarii catre angajator a unei note informative prin care veti aduce la cunostinta acestuia starea dvs. de graviditate, acesta nu va putea dispune concedierea dvs. pentru necorespundere profesionala. Singurele motive pentru care va putea dispune concedierea vor fi reorganizarea judiciara, falimentul sau dizolvarea angajatorului, in conditiile legiiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat