Refuzul delegarii unui asistent medical la o alta sectie


Buna ziua!
Va rog sa-mi comunicati daca este legala o decizie de delegare a mea de la sectia psihitrie a Spitalului Judetean la o sectie aflata la 20 km, fara acordul meu.Sunt asistent medical. Pot contesta aceasta decizie ? Cum imi pot pastra locul de munca dobandit prin concurs ?
Multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Delegarea nu necesita acordul angajatului.Aceasta poate fi dispusa de angajator pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul dvs. Daca veti refuza prelungirea delegarii, acest fapt nu poate constitui motiv pentru sanctionarea dvs. Cat priveste refuzul delegarii, consideram ca acesta se poate realiza doar din motive obiective, temeinice. Contestarea respectivei decizii se poate realiza in instanta, competenta apartinand Tribunalului in a carui circumscriptie aveti domiciliul sau locul de muncaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat