Compensare prin ore libere platite a orelor suplimentare. Mod de calcul


Buna ziua,
Ma numesc S.P. si lucrez ca muzeograf.Avem unele neclaritati in ceea ce priveste orele suplimentare lucrate. Astfel, de aproximativ 25 de ani se efectueaza serviciul de sambata si duminica pe unitate. Pentru cate 4 ore lucrate sambata si duminica se recuperau 2 zile. deci lucrai 4 ore si recuperai 1 zi. Acum mi s-a transmis de la personal ca lucrezi 4 ore si recuperezi 1/2 zi, deci pentru 1 sambata si 1 duminica lucrate recuperezi 1 zi si nu 2 ca inainte. cum este de fapt? va multumesc anticipat pentru raspuns.
cu stima,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Compensarea orelor suplimentare efectuate se realizeaza prin acordarea de ore libere platite (in acelasi cuantum), in termen de 60 de zile de la data la care ati efectuat munca suplimentara. In situatia in care acest lucru nu este posibil, vi se va acorda un spor la salariu, care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza. Astfel, daca ati lucrat 4 ore suplimentare, vi se vor acorda 4 ore libere platiteServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat