Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Functionar public incadrat ca zilier


Buna seara, am o intrebare daca lucrez ca functionar public mai am voie sa lucrez si cu contract de zilier?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Legea nr. 161/2003 stabileste in mod expres interdictiile privind prestarea anumitor activitati. Intrucat prestarea de activitate ca zilier nu se regaseste in cuprinsul acestei enumerari, iar in cazul zilierilor nu se incheie un contract individual de munca, functionarii publici pot presta activitate ca zilieri



Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat