Numarul de zile de concediu de odihna cuvenit in situatia unui program de 4h/zi


La un program de 4 ore/zi ( 21 zile prevazure in CCM ) cate zile de concediu se acorda ? Tot 21 ? Multumim,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Daca prin CCM nu s-a stabilit o dispozitie speciala, durata concediului de odihna se calculeaza prin raportare la numarul de zile lucrate, indiferent daca este vorba de un contract individual de munca cu norma intreaga sau cu jumatate de norma. Prin urmare, daca prin CCM s-a stabilit un numar de 21 de zile de concediu anual, acest numar de zile de concediu se va avea in vedere la calcularea concediului cuvenit fiecarui salariat, proportional cu zilele in care acesta a prestat efectiv muncaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat