Incetarea CIM in temeiul art. 65 Codul muncii. Solicitarea zilelor de concediu neefectuate in anul anterior


Buna ziua, as dori sa stiu daca un salariat caruia CIM inceteaza conf. art 65 din cod muncii , poate solicita retroactiv zilele de concediu neefectuate in anul anterior , va multumesc !

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

La incetarea contractului individual de munca salariatul este indreptatit la compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuat. Acestea pot avea in vedere ultimii 3 ani anteriori incetarii contractului individual de munca. In cazul in care contractul individual nu a incetat inca, salariatul aflandu-se in perioada de preaviz, se poate efectua concediul de odihna in timpul perioadei de preaviz. Daca perioada de preaviz expira inainte sa fie efectuat integral concediul de odihna cuvenit, zilele de concediu neefectuat se vor compensa in baniServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat