Drepturile banesti ce i se cuvin salariatului concediat pentru motive economice


Buna ziua,
As dori sa intreb ce obligatii are angajatorul, in cazul demiterii din motive economice, din motive ce nu tin de angajat, in privinta platii tuturor drepturilor cuvenite angajatului:salariu, concediu restant, garantii, etc.?Cand se face plata acestor drepturi?
Multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

La incetarea contractului individual de munca pentru motive independente de persoana salariatului (data comunicarii deciziei de concediere), acesta are dreptul la plata drepturilor salariale la zi, precum si la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat. Salariatul este indreptatit la plata acestor drepturi la momentul incetarii contractului individual de munca, daca nu cumva intre salariat si angajator intervine o intelegere privind data si modalitatea de plata a drepturilor cuvenite. In cazul in care angajatorul refuza plata, salariatul are posibilitatea introducerii unei cereri in instanta pentru recuperarea sumelor cuveniteServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat