Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Inlocuirea salariatului pe perioada efectuarii concediului de odihna


Buna ziua, am o intrebare referitor la concediul de odihna este legal ca angajatorul sa ceara angajatului sa aduca pe cineva in locul lui la lucru cat timp este in concediu angajatul?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Legislatia muncii nu prevede o astfel de obligatie in sarcina salariatului. Mai mult decat atat, angajatorul este cel caruia ii incumba obligatia de a acorda concediu de odihna anual tuturor salariatilor. Prin urmare, angajatorul este cel care se va preocupa de bunul mers al activitatii pe durata efectuarii concediului de odihnaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat