Salariul minim legal


Buna ziua! am si eu cateva intrebari. Este legal ca la un program de 8 ore pe saptamana sa am un salariu de 700 lei? De asemenea as vrea sa va intreb daca e legal ca o saptamana sa am weekend-ul liber si una sa-l lucrez 12 cu 12 ore? Exista un spor de weekend? Astept un raspuns cat mai curand. Men?ionez ca sunt la primul contract, deci nu am experien?a. Mul?umesc anticipat!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Salariul minim legal pentru un program de 8h/zi, 5 zile/saptamana este de 900 lei/luna. Prin urmare, pentru un contractul individual de munca cu timp partial, durata salariului minim se calculeaza in mod proportional. In cazul dvs, salariul minim pe care angajatorul este obligat sa vi-l acorde este de 180 lei.
In ceea ce priveste prestarea muncii in timpul zilelor de sambata si duminica, va aducem la cunostinta faptul ca in cazul contractelor individuale de munca cu timp partial este interzisa prestarea orelor suplimentare. Prin urmare, nu va este permis sa prestati munca in zilele de sambata si duminica decat in limita celor 8 ore/saptamanaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat