Interpretarea art. 78 si art. 65 Codul muncii


Buna ziua.
Va rog frumos sa-mi clarificati urmatoarea problema:
-art.78 codul muncii se refera la sanctionarea deciziei de concediere care nu a respectat procedura de concediere.
Intrebare: la ce se refera in concret aceasta procedura de concediere in cazul concedierii individuale in baza art.65 codul muncii?
Multumesc si va doresc numai bine

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Concedierea individuala in baza art. 65 alin. 1 are in vedere existenta unei cauze reale si serioase a concedierii (angajatorul trebuie sa se confrunte cu dificultati economice), precum si desfiintarea efectiva a postului ocupat de salariat.
Este necesar sa fie respectat termenul de preaviz, iar decizia de concediere trebuie sa fie motivata atat in fapt, cat si in drept.
In cazul in care nu sunt respectate aceste conditii legale, decizia de concediere va putea fi anulata de instanta de judecataServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat