Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Durata concediului de odihna cuvenit in anul pensionarii salariatului


Daca data de iesire la pensie este in luna aprilie, la cate zile de CO am dreptul in anul respectiv (toate zilele sau proportional cu lunile lucrate) ?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Durata concediului de odihna cuvenit se calculeaza proportional cu durata lucrata. Veti avea in vedere ca durata concediului de odihna corespunzatoare unui an este cea stabilita prin contractul individual de munca si nu poate fi mai mica de 21 de zile lucratoare pe anServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat