Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Obligarea salariatului sa schimbe locul de munca


Buna Ziua.Am o problema privind locul de munca sunt angajat ca lacatus mecanic si nu mai sunt primit la locul de munca si sunt obligat sa ma prezint la un alt loc de munca,adica complexul a facut o firma de paza interna si ma obliga sa imi schimb locul de munca la firma respectiva si nu pot sa accept acest lucru pentra ca imi scade salariu foarte mult si daca sunt angajat calificat de ce sa ma treaca necalificat.
Ce mi se poate intampla daca refuz schimbarea locului de munca?ma pot concedia?
Multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit legii, schimbarea locului muncii se realizeaza cu consimtamantul salariatului. Consimtamantul salariatului nu este necesar doar in situatia in care modificarea locului muncii se realizeaza temporar, in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in conditiile legii. Din cele relatate de dvs, intelegem ca nu va aflati in niciuna dintre situatiile de mai sus. Prin urmare, nu puteti fi obligat sa acceptati schimbarea locului de munca. Totodata, refuzul dvs nu poate constitui temei legal pentru concediereServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat