Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Asistent medical. Salariu mai mic decat al colegilor


Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta unei probleme. Sunt angajata la un sanatoriu tbc in functia de asistent medical. Acum 4 ani am fost preluati de spitalul judetean din zona. In prezent sanatoriul nu mai are personalitate juridica, este sectie externa. Salariul de incadrare, de baza este de 806 lei, la care se adauga sporurile aferente. Am o vechime in munca de 17 ani, am grad principal si totusi am salariul cel mai mic in comparatie cu colegii mei din aceeasi sectie tbc care au in medie salariul de 960-1.000 lei (salariul de incadrare). Am intrebat la resurse umane si mi s-a comunicat ca asa am fost preluati de catre spitalul judetean, ca ei nu pot face nimic. Oricum noi avem salariul mic comparativ cu asistentii din spital, insa eu il am cel mai mic, desi am colegi care au o vechime de 5-6 ani cu salariu mai mare. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc pentru rabdare!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Salarizarea personalului platit din fonduri publice (inclusiv asistentii medicali) se realizeaza potrivit ierarhizarii stabilite de prevederile Legii nr. 284/2010 privind Salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publiceServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat