Neefectuarea la timp a concediului de odihna. Recuperarea acestuia. Planificarea concediului de odihna
Buna ziua,activez in cadrul arhiepiscopiei Dunarii de Jos,Galati vreme de 12 ani impliniti pe 01.10.201. In tot acest timp am avut c.o. doar in 2009_2012.Nu exista o planificare a concediilor de odihna,sau noi nu avem acces la cea care poate este,dar una din punctul meu de vedere ,fictiva.Cu atat mai mult,in cei 12 ani de activitate nu am primit niciodata indemnizatia pt.c.o.,va rog sa ma sfatuiti cum sa-mi pot recupera banii si zilele de c.o. neacordate!Cu stima!
Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Potrivit legii, concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. In situatia in care angajaorul refuza acordarea concediului de odiha si a indemnizatiei aferente, doar in instanta puteti solicita respectarea acestui drept. Facem precizarea ca nu puteti solicita drepturile cuvenite decat pentru ultimii 3 ani anteriori introducerii cererii de chemare in judecata, pentru restul perioadei a intervenit prescriptia. De asemenea, legea prevede posibilitatea compensarii in bani a zilelor de concediu de odihna neefectuat, insa doar in situatia incetarii raporturilor de munca. Data: 04.12.2014
Serviciile noastre nu se rezuma la consultanta juridica online, ci se extind si la asistarea si reprezentarea clientilor de catre avocati, in orice problema de dreptul muncii, precum si redactarea sau/si consilierea in intocmirea diverselor acte, documente si proceduri juridice de dreptul muncii.
Consultanta juridica initiala este faza in care, pe baza informatiilor pe care le furnizati si a situatiei concrete de fapt, vom realiza o evaluarea a cazului, a solutiilor optime de urmat, a costurilor implicate, precum si a duratei aproximative a litigiului.
Consultanta juridica initiala se realizeaza la Sediul Cabinetului. Solicita o consultatie!
|
|
Servicii pentru Angajatori
Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator
Servicii pentru Salariati
Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat