Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Acordarea retroactive a concediului de odihna pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap


Sunt asistent personal al unei persoane adulte cu grad de handicap grav din anul 2006 si nu am beneficiat niciodata de de concediu de odihna sau de indemnizatie de concediu. Pot beneficia de aceasta indemnizatie retroactiv?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Puteti solicita efectuarea concediului de odihna si implicit plata indemnizatiei aferente doar pentru ultimii 3 ani anteriori introducerii cererii de concediu. Pentru restul perioadei, a intervenit prescriptia.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat