Sarcina probei in litigiile de munca. Admisibilitatea probei testimoniale


Buna ziua! Vreau sa va intreb ce sanse as avea in cazul in care chem in instanta , o societate de tip SRL, pentru nerespectarea prevederilor codului muncii.Mai precis neacordarea de zi libera pentru lucrul in zilele de sarbatoare legala,neplata ore suplimentare,nerespectare nr de ore lucratoare pentru o saptamana ( se lucreaza o zi =16 ore cu o zi libera ; L,M,V,D X16 =64 ore) + ori de cate ori este nevoie.Cum pot face dovada ,probabil cu martori,deoarece pontajele in mod sigur sunt facute "ca la carte" din moment ce ITM -ul nu a descoperit nimic "ilegal" ?
Va multumesc anticipat.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Din cele relatate de dvs. intelegem ca exista suficiente argumente pentru a introduce o cerere de chemare in judecata a angajatorului. Cat priveste dovedirea aspectelor enumerate, facem precizarea ca in situatia unui litigiu de munca sarcina probei apartine angajatorului. Cu alte cuvinte, prin cererea de chemare in judecata salariatul va evidentia incalcarile legislatiei muncii, iar angajatorului ii incumba obligatia de a proba netemeinicia celor sustinute de salariat. Referitor la admisibilitatea probei cu martori, aceasta va putea fi administrata, daca instanta o va incuviinta. Va asteptam la Cabinet pentru o analiza detaliata a situatiei dvs.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat