Concediu cu plata pentru pregatirea lucrarii de disertatie


Buna ziua,sunt inscrisa la masterat la Politehnica si vreau sa va intreb daca angajatorul meu (bugetar) poate sa-mi acorde concediu cu plata pe perioada sesiunii. Deasemenea am auzit ca ar functiona o lege prin care as avea dreptul la un an concediu cu plata in vederea sustinerii lucrarii de dizertatie. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvoastra.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit art. 154 alin. 2 din Codul muncii, puteti beneficia de concediu pentru formare profesionala, care va poate fi acordat cu sau fara plata, in functie de optiunea angajatorului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat